Private gsm netwerk: voordelige mobiliteit

Onderzoek heeft aangetoond dat tot 60% van het zakelijke mobiele telefoonverkeer in het kantoor zelf plaatsvindt. Uiteraard is het dan vervelend dat de kosten van mobiel telefoonverkeer tot 150% hoger kunnen zijn dan de kosten van vast telefoonverkeer. Toch biedt het gebruiken van de mobiele telefoon op kantoor een aantal voordelen: men heeft de telefoon altijd bij de hand, contactgegevens zijn gemakkelijk te vinden en het is persoonlijker.

Mobiliteit is belangrijk

In de huidige maatschappij is mobiliteit zeer belangrijk, zowel wat spraak betreft als data. Oude netwerken komen terecht in een fase met meer mogelijke diensten en meer toestellen. Een private gsm netwerk laat een bedrijf toe om hun kosten te verlagen zonder dat dit een invloed heeft op hun prestaties. Het creëren van zulk een privé mobiel telefoonnetwerk maakt het voor gebruikers mogelijk om o.a. dezelfde diensten en functies te gebruiken als iemand die gebruik maakt van bijvoorbeeld een PBX-extension.

Mogelijkhedenimages (2)

Het is mogelijk om over een ‘stand-alone’ privé netwerk te beschikken of een netwerk dat geïntegreerd is met een publieke mobiele operator. Een ‘stand-alone’ is aangesloten op de telefooncentrale van het bedrijf en biedt een alternatieve mobiele bedrijfstelefonie aan. Het geïntegreerde netwerk is niet alleen aangesloten op de telefooncentrale van het bedrijf, maar ook op een publiek netwerk, wat mogelijk maakt dat er geswitcht wordt tussen de twee netwerken.

Voordelen en kenmerken

Het private mobiel netwerk laat een gebruikt toe van alle mobiele telefoons die vanaf 2000 geproduceerd werden. Daarnaast is de reikwijdte groter omdat er minder zenders nodig zijn en is tussen de geregistreerde toestellen ook sms-verkeer mogelijk. Het gebruik van een gezamenlijke agenda en telefoonboek is mogelijk. Bovendien heeft een bedrijf een betere beheersing over het belgedrag van de medewerkers en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Afbeeldingen: 1, 2