Google Glass, de computer als HMD

Google Glass is een computer die je draagt op het hoofd met behulp van een montuur, een Head Mounted Display, HMD. In feite is het gewoon een manier om alle informatie van je thuiscomputer, je tablet en je smartphone direct voor je ogen weer te geven. Je hebt dus een scherm, touchpad, camera, batterij en microfoon in één apparaat op zeer korte afstand. Deze HMD heeft verschillende modellen gekend, maar is er nu in een lichtgewicht modern montuur. In de toekomst is het mogelijk om deze te combineren met de lenzen van de bril. Hiervoor zal Google waarschijnlijk gaan samenwerken met verschillende brillenfabrikanten.

De verschillende mogelijkheden op een rij

Wat je met je computer kunt doen, is nu ook mogelijk met Google Glass:

  • Communiceren via internet via spraakopdrachten
  • Ingebouwde camera voor het maken van foto’s en video
  • Touchpad aan de zijkant voor het bedienen van de computer
  • Delen van je ervaringen via de bekende social media

Glassware

Google Glass maakt gebruik van speciale software welke door andere partijen worden gemaakt. Deze is gratis en wordt Glassware genoemd. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de software die Google al heeft ontwikkeld. Denk hierbij aan Gmail, Google maps en Google+. Vanaf april 2013 maken ontwikkelaars nieuwe applicaties zoals apps voor het bewerken van foto’s, het weergeven van het nieuws en apps voor het delen via Facebook en Twitter.
Google Glass in Nederland

Via de Nederlandse community kun je kennismaken met Google Glass. Je kunt meekijken met de verschillende apps en je kunt via filmpjes zien hoe je de beelden tot je krijgt als je deze computer draagt. Maar bovenal kun je volgen wanneer deze nieuwe computer in Nederland verkrijgbaar is, waar je hem kunt bestellen en wat hij gaat kosten.