Gezondheidsgadgets

Gezondheidsgadgets

Gadgets zijn er nu ook om je gezondheid te ondersteunen. Een bloeddrukmeter en een slaapmonitor voor je iPhone. Verschillende voorbeelden die je helpen gezonder te leven.

Meet je bloeddruk met de iHealth

Een docking station voor je iPhone die je bloeddruk kan meten. Dat is wat de Medisana iHealth bloeddruk docking station doet. Download de gratis app en zet je iPhone in het docking station. Je bloeddruk wordt gemeten en weergegeven op je iPhone. Ook geeft hij je polsslag aan en de hartfrequentie. Deze wordt opgeslagen zodat je makkelijk een geschiedenis krijgt van je bloeddruk. Je gegevens kun je via een e-mail versturen naar vrienden of naar je arts of trainer. En is de batterij van je iPhone bijna leeg, dan wordt hij meteen opgeladen.

ihealth

Ontdek je slaapgewoontes

De Lark Sleep monitor houdt precies je slaapgedrag in de gaten. Je download de app en je sluit de monitor aan op je arm. Door de bluetooth verbinding is er contact met de iPhone en je slaapgedrag wordt gemeten. Ben je wakker geweest gedurende de nacht of sliep je onrustig? De Lark Sleep monitor zal het voor je registreren. En de armband heeft een ingebouwde wekker. Als je de wekker zet van je iPhone zal de armband gaan trillen en wordt je rustig wakker gemaakt.

Zensorium Tinke geeft advies

Een andere hartslagmeter is de Zensorum Tinke die ook het zuurstofgehalte in je bloed aangeeft en je ademhaling meet. Door hem aan te sluiten op je iPhone en je duim ongeveer een minuut op het led lampje te leggen worden alle gegevens gemeten en in de app verwerkt. Hierna volgt er een een advies waarmee je je gezondheid kan verbeteren. Door de verschillende resultaten op te slaan wordt er een geschiedenis gemaakt en zie je precies terug wat de adviezen voor je hebben betekend.

zensorium-_tinke