Gametrends

In dit artikel worden een aantal trends op het gebied van gamen behandeld. De nadruk wordt gelegd op twee trends die de laatste jaren zichtbaar zijn, het gaat dan om sociaal gamen en om gamen op je telefoon of tablet.

Gamen met vrienden
Tegenwoordig zitten mensen veel meer achter de computer. Toch hebben mensen die gamen behoefte aan sociale contacten en erkenning voor wat ze doen. Daardoor is het sociale aspect in gamen steeds belangrijker geworden. Games worden daarom vaak voor singleplayer en multiplayer uitgebracht.

Je kunt een server huren om samen met je vrienden te kunnen gamen. Maar vaak gaat het via de server van de host(een van de spelers), of via een server die het spel aanbiedt. Ook worden de mooie gebeurtenissen in het spel regelmatig gedeeld via YouTube om de online ervaringen te delen met vrienden.

Telefoon- en tabletgames
Ook de markt voor spellen op de telefoon of tablet is de laatste jaren sterk gegroeid. Er worden steeds meer spellen uitgebracht als applicatie oftewel als app. Deze app is te downloaden op je telefoon of tablet. Bij sommige spellen is dit gratis en bij andere wordt een (kleine) vergoeding gevraagd.

Er zijn veel bedrijven die specifiek spellen ontwikkelen als apps, maar ook grote PC spellen zoals Minecraft brengen een telefoon versie van hun spel uit. Deze spellen hebben vaak veel minder functionaliteiten dan de variant op de computer. De spellen die zijn uitgebracht als applicatie, zijn voor veel mensen toegankelijk en makkelijk mee te nemen. Zo kun je ze snel even tussendoor spelen, als je bijvoorbeeld op de trein staat te wachten. Dit maakt de spellen voor op je tablet op telefoon mateloos populair.