De dashcam

De dashcam om achteraf je route te bekijken

Een autocamera voor op je dashboard. Je kunt hiermee je route filmen en achteraf bekijken wat je allemaal bent tegengekomen. Maar ook film je andere weggebruikers. Zelfs je eigen rijgedrag kun je filmen met de dashcam.

BlackVue DR-500-GW-HD Wi-FI

Met een klein beeldscherm zijn de beelden in Full HD direct terug te zien. Door de WiFi heb je ook niet steeds een nieuw SD-kaartje nodig om later de beelden te bekijken. Je kunt direct beslissen wat je wilt bewaren. Deze dashcam maakt gebruik van een speciale app voor iOS of Android. De beelden zie je hierdoor meteen op je smartphone. En met de meegeleverde pc software voor Windows of Mac zie je de positie terug op Google maps. Bekijk je snelheid en maak een afdruk. De BlackVue DR-500-GW-HD Wi-FI biedt al deze mogelijkheden. En door het draaien van de camera is het ook mogelijk om beelden te maken van het interieur van je auto, je eventuele passagiers en je eigen rijgedrag.

De compacte camera van FineVu

Zowel overdag en ’s nachts maakt deze dashcam scherpe beelden. Dit is mogelijk door de SONY Exmor CMOS sensor lens. FineVu heeft twee versies. De lichtere PRO Full HD en de CR500-HD die wat meer mogelijkheden heeft. Maar van beide modellen is de kwaliteit van het beeld goed. Indien je geïnteresseerd bent in de snelheid van je autorit of de route die je hebt gereden, is er een PRO Full HD met Gps module verkrijgbaar. Bepaal zelf wat geschikt is en kies hierbij het model waar jij het meeste baat bij hebt.

Juridische consequenties?

Filmen op de openbare weg heeft te maken met vrije nieuwsgaring. Als je de beelden voor eigen gebruik maakt zijn er geen juridische consequenties. Maak je beelden van anderen en publiceer je deze dan heb je te maken met de privacy wetgeving en portretrecht.